Bier proeven


Bier proeven is de ideale start van een avondje uit met vrienden.collega’s of familie. We stellen je een paar mogelijke formules voor en staan uiteraard ook open voor jullie eigen wensen.

VLAAME ARDENNEN PROEVERIJ

Een mooie inleiding tot de kunst van het bier proeven. Wij begeleiden je bij het proeven van 5 mooie bieren uit de Vlaamse ardennen in proefglazen van 15 cl .

prijs : 12 euro/pers  (incl. 5 bieren , stukjes brood, proefformulier, water)
duur : ongeveer 1u30 min
min 8 pers – max 25 pers
enkel mits reservatie

 

BIERPROEVERIJ MET HAPJES

We proeven 5 bieren (15 cl glazen)  en 3 aangepaste hapjes of tapas. We geven een inleiding tot het bierproeven en een korte beeldmontage over het brouwproces.

prijs : 18 euro/pers
duur : ongeveer 2 uur
min 8 pers max 25 pers

vlaamseardbier

 

 

PROEVERIJ HET SPRANKELEND TOEVAL

De ideale afsluiter voor een dagje Vlaamse ardennen. We proeven 5 bieren (15cl glaasjes) in combinatie met een paar hapjes en een volksspelencompetitie tussendoor. Afsluiten doen we met een spaghetti ‘sprankelend toeval^of een spaghetti-buffet met drie biersauzen

prijs : 25 euro/pers (buffet minimum 10 pers +2 euro/pers)
duur : 3-4 uur
min 4 max 25 pers

Tot maximaal 14 pers. kunnen we ook een overnachting aanbieden in onze b&b het sprankelend toeval

 

BIER OP DE HUIFKAR

Op zoek naar iets unieks en ongewoon ? Wat denk je dan van ons volgende voorstel

Jij en jouw groep worden ontvangen in Het Sprankelend Toeval waar jullie een eerste proever (15cl) wordt aangeboden. Daarna stappen we met heel het gezelschap op de huifkar en maken jullie een rit van ongeveer 2 uur door het prachtige landschap van de Vlaamse ardennen. Tijdens de rit proeven we nog eens drie bieren. De huifkar brengt jullie weer naar Het Sprankelend Toeval waar jullie nog kunnen nagenieten bij een laatste proefglas.

prijs : op aanvraag
duur : 2,5 -3 uur
min 8 max 25 pers

 

BIERPICKNICK

De Vlaamse Ardennen zijn een wandel-en fietregio bij uitstek. Je vindt er ook ontelbare leuke en rustige picknickplaatsjes met een geweldig landschap als decor. Het Sprankelend Toeval combineert graag al die elementen met het beste dat de streek te bieden heeft aan bier en andere lekkere streekprodukten.
Je kan picknicken op een door jou gekozen plaats (tijdens de wandeling of fietstocht) of bij ons op het terras of (bij slecht weer) binnen.

Je proeft 3 bieren (15cl) in combinatie met onze huisgemaakte biersoep, belegde broodjes en boterhammen met oa. Cnudde paté, Ename kaas, Gentse kop, Beenhesp ea. (4 broodjes/pers). Als dessert geniet je van onze onovertroffen chocomousse met bier.

prijs : in het Sprankelend Toeval 20 euro/pers (op locatie + 50 euro)
duur : ongeveer 1 uur
min 4 max 20 pers.

Op locatie zorgen wij voor tafels en banken.